dimecres, 24 de febrer del 2016

Premi Llegim Ciència IV - Tenim dos guanyadors!

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO participen des de l'any passat en el premi Llegim Ciència convocat per la Universitat de Vic. Aquest concurs és una proposta de les Tertúlies de Literatura Científica organitzades per aquesta entitat amb els objectius de:

  • Afavorir el pla lector a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i estendre'l a aprendre ciència.
  • Desvetllar les habilitats de lectura, crítica i discussió de la novel·la a l’aula.
  • Potenciar un pensament crític.
  • Fomentar l’esperit de redacció escrita d’una manera clara i ordenada.
  • Premiar l’esforç de lectura i escriptura amb la possibilitat d’aconseguir un reconeixement acadèmic a l’aula i un premi, concedit per l’editorial del llibre llegit.

Enguany, en la quarta edició d'aquest premi, el llibre proposat ha estat Brahe i Kepler, el misteri d'una mort inesperada, de na Pilar Gil. L'autora, que treballa actualment a la universitat St Andrews, a Escòcia, no només va voler col·laborar amb el jurat sinó que també va aportar un dels premis. En l'acte d'entrega dels guardons, al qual vam assistir els alumnes de 4t d'ESO i els dos alumnes de 3r premiats, la Pilar Gil va parlar sobre Praga, les supernoves i l'astronomia de l'època i ens va exposar algunes curiositats sobre la novel·la com per exemple perquè (a la novel·la) en Jepp va matar en Tycho Brahe o aspectes relacionats amb la portada de l'obra.L'autora ha escrit les professores per agrair que us haguem recomanat aquest llibre i per a fer arribar als alumnes participants que li va ser molt gratificant conèixer els autors dels relats que havia llegit com a jurat. Ens diu que considera aquest acte com un dia inoblidable. Felicitem també els alumnes assistents pel seu excel·lent comportament.


Foto del grup de l'IE St Joan de les Abadesses amb l'escriptora i científica Pilar Gil

Dos dels relats presentats han estat guanyadorsFelicitem els alumnes Xavier Marcé Pous i Eva Maestre per haver obtingut el primer i quart premi respectivament, de la seva categoria (3r d'ESO, modalitat B).

Si voleu llegir els relats finalistes d'aquesta quarta edició, podeu trobar-los en la web d'aquesta edició. I si voleu anar directament al dels alumnes premiats del centre, aquí teniu el de l'Eva Maestre; el d'en Xevi Marcé l'haureu de buscar a la pàgina 6 de la seva categoria (l'enllaç directe de moment no funciona), el que correspon al pseudònim Jordi Xumetra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada