dimecres, 28 de febrer del 2018

Premi Llegim Ciència 2018 - Llampecs.


Felicitem en Sergi Domènech, de 4t d'ESO, per haver rebut el 4t premi en el concurs Llegim Ciència que organitza la Universitat de Vic.

Enguany es treballava la novel·la Llampecs, de Jean Echenoz, una falsa biografia de l'enginyer Nikola Tesla. Aquest personatge ha estat una figura clau en la història de la tecnologia, ja que entre d'altres invents li devem el desenvolupament del corrent altern. Si en voleu saber una mica més, podeu llegir aquest article de l'Ara, Tesla, un Prometeu modern.

 Els alumnes, de 3r i 4t d'ESO, podien triar entre dues temàtiques per al seu relat:
- escriure un final alternatiu a la novel·la.
- explicar quin dels invents d'en Tesla consideren més extraordinari

Les bases del concurs les podeu trobar aquí.

Les redaccions seleccionades les podeu llegir clicant en aquest enllaç. El relat d'en Sergi és a la categoria de 4t d'ESO, a la modalitat B (pseudònim Galena).

Podeu veure també el vídeo de l'acte d'entrega de premis. Us recomanem la visió de la xerrada de Joaquim Pla Brunet (Doctor en Ciències Físiques; àmbit Història de la Ciència;. exprofessor a la FCT de la UVic-UCC) sobre la figura d'en Tesla.

A la següent foto, els alumnes de 4t d'ESO que van assistir a l'acte d'entrega de premis, acompanyats per la seva professora i el doctor Joaquim Pla. Podeu accedir a la galeria de fotos clicant en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada