dijous, 16 d’abril del 2015

Us proposem de convertir-vos en booktubers

Com cada trimestre us demanem que recomaneu als vostres companys alguna lectura de la motxilla viatgera de les ciències. Però aquesta vegada hem pensat que potser us agradaria canviar una mica i fer una activitat nova.

Heu sentit a  parlar mai de booktrailers, de booktubers...? Es tracta d'una tendència que va a l'alça entre els aficionats a la lectura i a les arts audiovisuals. Bàsicament es tracta de presentar els llibres mitjançant un vídeo que inciti a la seva lectura. Aquests vídeos  reben el nom de booktrailers i qui els produeixen serien els booktubers.

La lectura ha estat normalment una activitat força solitària, tot i que diuen que en altres èpoques s'escrivia més per a que l'obra fos recitada davant un auditori que no pas per a una lectura individual i silenciosa . Ja hi ha hagut moltes iniciatitves per compartir les experiències i emocions que ens aporta la literatura, com poden ser  els clubs de lectura, les tertúlies literàries,  revistes i programes de TV i ràdio... Les noves tecnologies, però, constitueixen unes eines potentíssimes per a explotar la nostra creativitat i tenir un paper molt més actiu del que els lectors teníem fins ara.Doncs sí, us proposem fer un petit vídeo per donar a conèixer aquell article, revista o llibre de lectura científica que us hagi agradat més aquest trimestre. Com ha de ser aquest vídeo? Doncs us ho deixem triar força a vosaltres. Podeu fer servir una càmara de vídeo, la webcam del vostre ordinador, un mòbil, la càmara digital...Pot ser amb actors i rodatge, amb videoanimacions i amb qualsevol altre tècnica audiovisual, però el més important és que sigui curt, impactant i de qualitat.

Hi ha fins i tot concursos de booktrailers, com el que organitzen les biblioteques de la Generalitat. En la primera edició va guanyar el següent vídeo:

 Altres vídeos d'aquest concurs són els següents:  El hòbbit, Harry Potter, Els jocs de la fam ...Els podeu veure en aquesta pàgina. Una altra web amb tràilers de vídeo en català és  bookmovies.tv/ca.

Podeu gravar-vos vosaltres mateixos, que algú us faci una entrevista, fer una filmació, passar diferents fotos amb textos... Animeu-vos i feu-nos entrar unes ganes bones de llegir allò que ens suggeriu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada