diumenge, 5 d’octubre del 2014

Benvinguts al bloc de "Lectura científica"

Com ja sabeu els alumnes del centre, en aquest tercer any de participació en el "Pla d'impuls de la lectura" dediquem mitja hora diària a la lectura. Amb aquesta estona dins l'horari lectiu voldríem sobretot que gaudiu del gust per la lectura, que desenvolupeu un hàbit lector que us acompanyi per sempre i que aprengueu a aprofitar els grans avantatges que ens proporciona la paraula escrita no només pel que fa l'aprenentatge en aquesta etapa escolar sinó en els diferents aspectes de la nostra vida.

El Departament de Ciències del centre vol posar el seu granet de sorra en aquest projecte d'impuls de la lectura a l'institut escola. Per això, es dedicarà setmanalment una de les sessions a una activitat que hem anomenat "Lectura científica". Es proposarà als alumnes del grup la lectura de textos (llibres, revistes, textos proporcionats pels professors...) relacionats amb les matèries vinculades al departament de Ciències (Biologia, Geologia, Física, Química, Matemàtiques, Tecnologia, ViP, Música, Educació Física...). Normalment podreu triar lliurament entre els materials proposats tot i que i de tant en tant ens centrarem en alguna estratègia lectora en especial. També voldríem que compartíssiu l'experiència lectora amb els vostres companys, així que us demanarem trimestralment com a mínim una recomanació als vostres companys d'algun dels textos llegits que us hagi agradat especialment. Entenem que  la lectura no només és una qüestió de les àrees de llengües sinó que també és bàsica per a la transmissió de coneixement. Però no volem treballar simplement el llegir per aprendre. Per començar, potser algun de vosaltres està més interessat en llibres tècnics, en biografies o en revistes d'informàtica que no pas en les obres de ficció, que era el que s’havia treballat més fins ara en el Pla Lector. Una altra pretensió és  que pugueu aprofundir més en temes científics que siguin del vostre interès i que s'hagin pogut introduir a classe o bé que pugueu iniciar-vos en coneixements que no tenen cabuda en el currículum d ESO. I per què no, excitar la vostra curiositat pel món que us envolta i que pugueu anar descobrint al vostre ritme i segons els vostres interessos, sense que ningú us marqui allò que cal aprendre a cada moment?

Comptarem amb el fons de la biblioteca del centre, amb material cedit en préstec per la biblioteca Lambert Mata de Ripoll, a la qual agraïm la col·laboració en aquest projecte i amb material dels professors. Entenem que el tractareu amb la màxima cura i respecte. 

La bona acollida de la motxilla viatgera de Tecnologia que s’ha dut a terme els cursos anteriors ens ha animat a ampliar-la a la resta de matèries de ciències. Esperem que aquesta iniciativa us sigui profitosa i sobretot que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada